Mijn ideaal

Een maatschappij waarin mensen met een handicap of achterstand meer en beter betrokken worden en mee kunnen doen in zijn of haar eigen tempo en mogelijkheden.

Overheden en maatschappelijke instanties de Lokale Inclusie Agenda serieus(er) nemen en er actief mee aan de slag gaan met ervaringsdeskundige!

Het inzetten van een ervaringsdeskundigen heeft in alle lagen van een organisatie een zichtbare meerwaarde. Een ervaringsdeskundige is een volwaardige betaalde kracht binnen een organisatie.

Missie

Laten inzien dat ervaringsdeskundige, door ze meer betrekken op de verschillende gebieden een absolute toegevoegde waarde zijn voor organisaties. Door o.a. de persoonlijke ervaring kunnen zij mensen beter bereiken en op weg helpen. Ook door het verhaal te delen kan er echt bewustwording plaatsvinden. Met de samenwerking tussen een ervaringsdeskundige en de professionals is daardoor meer te bereiken voor de hulpvrager. Door out of de box te werken, en te denken in kansen en mogelijkheden is het mogelijk om hen op weg te helpen naar een betere en mooiere wereld.

Visie

Het Belevenishuis zorgt door de juiste samenwerking dat er meer impact gemaakt kan worden. Door lastige onderwerpen bespreekbaar te maken en zo bij te dragen aan het doorbreken van stigma. Door eigen ervaring die omgezet is in professionaliteit kan er nog meer bereikt worden.